onsdag 16 mars 2016

Teffkorn


Har ni testat Teffkorn? Hittade dem på Ica häromdagen och testade det till min lunchlåda igår. Kan jag rekommendera! Det var väldigt gott. I konsitens blir det lite som polenta, och jag kan tänka mig att den går att använda på samma sätt. Det är väldigt små korn, så man måste ha en finmaskig sil, för att kunna hälla bort allt vatten efter kokning.

Det som blev över efter ett kok lät jag ligga i en fyrkantig matlåda, dagen efter stekte jag upp den i lite smör. Blev ett mumsigt tillbehör till min lunchäggröra :)

Har tänkt att jag ska testa att göra den här; Gratinerad Polenta, som jag gjorde för hundra år sedan (nåja kanske nästan fyra) och byta ut polentan till teffkornen istället!

Blev väldigt glad när jag testade teffkornen, har nämligen tagit bort majsprodukter då jag märkt att min mage inte riktigt gillar det. Nu kan jag ändå göra polentamaträtter och bara byta ut mot teffkornen.

Märket heter daCarla och jag har även köpt Durrakorn, som jag ska testa en annan dag.

onsdag 2 mars 2016

Chiapuddig

Jag är inne på den lite  hälsosammare linjen och när andra moffar bullar eller chips, så gör jag en chiapudding eller något annat som jag får äta för tillfället.
Den här chiapuddingen har jag gjort med några olika mjölksorter, men den är nästan godast med kokosgrädde. Då blir den tjock och krämig, det blir lite mer godsakskänsla då; liksom lyxigt! I början hade jag vanliljpulver i, men numer kör jag kombon med blåbär och kardemumma!!! Så himla gott!

Idag har jag med mig det till jobbet som mellis, men äter det gärna istället för fikabrödet eller till fredagsmyset.

Chiapudding 1 port

1 dl kokosgrädde
2 msk chiafrön
1 dl frysta blåbär
Malen kardemumma efter tycke och smak.

Blanda kokosgrädde med chiafrön och kardemumma, tillsätt blåbär och mixa med stavmixern. Ställ i kylskåp någon timme eller över natten om du vill äta direkt på morgonen.

Servera med en klick turkisk yoghurt eller kokosgrädde om du inte kan inta mjölkprodukter.