tisdag 8 november 2011

Wivis glutenfria äppelpaj

Fick receptet av trollets Farmor häromveckan. Blev bjuden på pajen när jag skulle hämta trollis, hon hade plockat äpplena hos en kompis och sen hade hon och pappa R gjort pajen tillsammans med farmor. Mycket kärlek i en sån paj, med egenplockade särskilt utvalda äpplen och trollbakning :) Vi fick även med oss ett gäng äpplen hem, som vi använde till vår egen pajvariant. Superenkelt recpet och så behövs inte så mycket bunkar, bara att röra ihop allt i samma kastrull. Älskar bara-röra-ihop-recept!

Farmors glutenfria äppelpaj

200g smör
1 dl solrosfrön
1 dl rårörsocker
2 tsk bakpulver
1 dutt vaniljpulver
1 dl boveteflingor
ca 4 dl glutenfri mjölmix (använde finax gula mix)

Smält smöret och rör ner övriga ingredienser. Mjölmängden kan variera beroende på sort, jag hade nästan 4dl. Det ska bli en jämnt deg, men inte för smulig.
Tryck ut degen i en pajform och lägg i äppelklyftor.
Grädda i 15-20 minuter i 175 grader.

1-2-3 och så skjuts in i ugnen...

2 kommentarer:

  1. Härligt! Äppelrecept kan man inte få för många av. Själva har vi kokat 40 kg(!) äppelmos i helgen. Så nu ska vi väl klara oss i vinter. Ha det bra, hoppas ni kommit i ordning i nya lägenheten!

    SvaraRadera
  2. Precis Kjersti, det kan man aldrig få för många av! Men oj 40 kilo äppelmos! Hoppas ni klarar er, det är ju förargligt om det tar slut ett tag innan det blir dags för nya äppelskörden.
    Tack, nu har vi faktiskt börjat få det mesta iordning, har några jobbiga lådor kvar. Ha det så bra själv nyblivna mormor Kjersti :)

    SvaraRadera