onsdag 17 augusti 2011

Souvlaki med tzatziki och ljummen sallad

Nu är det dags igen att övergå i lite hälsosammare mat, vi tänkte köra lite mer LCHF nu i höst. Vi börjar på lite grektema med souvlaki. Receptet kommer från U.Larssons "LCHF på mitt sätt", vi blandade och tog fläskfile och kycklingfile. Tzatzikin gjorde jag enligt det HÄR receptet.

Souvlaki (4 portioner)

500g fläskfile och kycklingfile
vitlök
4 msk olivolja
1tsk oregano
1msk soja
salt och svartpeppar
12 träspett

Ljummen sallad

1pkt halloumi
1 grön paprika
salt och svartpeppar
cocktailtomater
salladsblandning

Putsa filén och skär köttet i bitar. Blanda 2 msk olja, soja, pressad vitlök och kryddor. Blanda ner köttet och låt det marinera minst 5 minuter eller längre. Blötlägg spetten en stund.
Gör tzatzikin och låt den stå i kylen tills servering.
Trä upp köttet på spetten. Skär halloumi och paprika i bitar. Stek osten och paprikan i olivolja ett par minuter, lägg dem sedan åt sidan så att de får svalna lite. Tillsätt mer olja och stek spetten.
Blanda ihop salladen precis innan servering.




2 kommentarer:

  1. Gott med Sovlaki! Avery´s favvo på Samos:)

    SvaraRadera
  2. Hon har bra smak den där brudisbalubis :) Kraam

    SvaraRadera